2012 Legjobb játékfelújítása - Régi emlékek új köntösben

Mike • 2013-02-18 20:15:27 • Rovat: Egyéb


Mostanság egyre többet hallom, hogy a régebbi játékok valahogy sokkal jobbak voltak, míg mostanság inkább a tömeggyártás a divat, kevesebb az egyedi ötlet. Talán miattuk kezdtek bele a kiadók abba a felújítási hullámba, ami már jó pár éve folyamatosan zajlik. Régi szép emlékek, új köntösben, némi extrával megspékelve.



2012 Legjobb játékfelújítása - Régi emlékek új köntösben (HD)



John Carmack csak nem akar végezni a Doom 4 fejlesztésével, cserébe viszont igyekszik csökkenteni a fájdalmunkat. A Doom 3 BFG Edition nemcsak a sorozat harmadik részét és annak kiegészítőjét tartalmazza, de az első két epizódot is, ráadásul új missziókkal is bővítette az alap felhozatalt. Az FPS szerelmeseinek itt azonban még nincs megállás, hiszen végre valahára elkészült /khm/ a Black Mesa Spurce is, ami Gordon Freeman első kalandjait meséli újra, kicsit máshogy. A Baldur's Gate sorozat első része is kapott egy komolyabb felújítást, a grafikai polírozás mellett pedig még ingame extráknak is örülhetnek a rajongók. A Metal Gear széria sem kerülhette el a sorsát, a HD Collection névre keresztelt csomagban 3+2 játékkal üthetjük el az időt. A pörgősebb akció kedvelő sem szomorkodtak üres kézzel, mivel a Painkiller: Hell & Damnation ha nem is sikerült tökéletesre, az első rész élményét remekül visszaadta.


A felhozatal tehát kemény volt, de Gordon Freeman-nek nem maradt igazi kihívója. A lelkes modderekből álló csapat olyan játékot tett le az asztalra a Black Mesa Source személyében, amit nemcsak a rajongóknak kötelező kijátszani, hanem azoknak is, akik eleddig kihagyták az FPS műfajt. Bár a játék még nincs kész, a javítgatások, foltozgatások folyamatosan érkeznek hozzá, ráadásul ezért az élményért még fizetnünk sem kell. Külön öröm, hogy a srácok nem átmásolták a régi klasszikust az új köntösbe, hanem ki is egészítették egy-két helyen, így a veteránoknak is lesz mit felfedezniük.

A 2012-es esztendő legjobb játékfelújítása a GameTeVe stábja szerint a Black Mesa Source.






Címkék:  2012, Legjobb játékfelújítása


lap teteje

 

rogue

 

Heti hírek

 

Facebook csatornánk

 

Szavazás

<a href="http://www.sodahead.com/entertainment/mi-a-velemenyed-az-oldalrol/question-2185987/" title="Mi a véleményed az oldalról?">Mi a véleményed az oldalról?</a>